Ağız içerisinde yer alan dişlerde herhangi bir sebeple eksilme ya da kayıp görülebilmektedir. İşte bu durumda ilgili Ağız içerisinde yer alan dişlerde herhangi bir sebeple eksilme ya da kayıp görülebilmektedir. İşte bu durumda ilgili eksikliklerin yarattığı boşlukların doldurulması ve kişinin ağız sağlığının yerine getirilmesi amaçlanmaktadır. Köprü Diş uygulamaları etkili ve basit bir tedavi çözümü sunmaktadır. Köprü uygulamaları ile oluşturulan dişler, komşusu dişlere sabitlenerek yerinde tutulmaktadır.
Bu tedavi yöntemi klinik muayene sonucunda detaylı olarak hastaya anlatılmaktadır. Tek bir muayene sonrasında oluşturulamayacak şekilde çok işlemli bir süreci kapsamaktadır. Anestezi kullanılan bir işlem olup işlem sırasında ağrı ve sızı duyulmamaktadır. Anestezi sonrası dişsiz alanın yanında yer alan dişler küçültülür ve ölçü alınır. İşlem süreleri hastadan hastaya değişmekte olup işlemi yöneten hekimin uzmanlığına göre de değişebilmektedir. Eğer böyle bir tedaviye ihtiyaç duyuluyorsa mutlaka uzman bir hekime görünmek gerekmektedir. Hekim tarafından aktarılan bilgiler doğrultusunda en doğru karar verilebilecektir.
İlginizi çekebilir: Takma Diş
Yazı İçeriği
Ağızda oluşan sorunların giderilmesi için başvurulan tedavi yöntemlerinden biri olan Köprü Diş uygulamalarına sıklıkla başvurulabilmektedir. Uygulama öncesinde detaylı bir muayene ile diş hekimi gerekli bilgileri hastaya aktarmaktadır. Muayene bulgularına göre izlenecek yol ve tedavi seçenekleri hasta ile birlikte değerlendirilmektedir. Elbette hastanın durumu ve tedavide kullanılacak yöntem ve materyallere bağlı olarak fiyatlar değişkenlik gösterebilmektedir. Bu nedenle doğru bir fiyat tespiti için mutlaka uzman bir hekimden randevu alınması gerekmektedir.
Ağızda bulunan eksik dişlerin sayısı, kullanılacak malzeme, var olan diş eti hastalıkları fiyatları doğrudan etkilemektedir. Benzer şekilde eğer tedaviye ek olarak implant gibi uygulanması gereken işlemler bulunabilmektedir. Bu durum da fiyatlara etki edecek faktörler arasında yer almaktadır.
Hastalar şikayetleri doğrultusunda başvurdukları uzman hekimlerce birlikte gerçekleştirdikleri değerlendirmelerde Köprü Diş uygulamalarına karar verebilmektedir. Bu uygulamaların ilk aşamasında muayene bulgularına göre yapılması planlanan işlemler belirlenecektir. Bu planlara göre gerekli kesme veya inceltme işlemleri gerçekleştirilir. Uygulama sırasında lokal anestezi ile dişte uyuşturma gerçekleştirilir. Daha sonra hekim tarafından hazırlanan silikon maddeler ile veya dijital olarak küçültülmüş olan dişlerin ölçüsü alınır.
Ölçü sonrasında geçici olarak kullanılacak olan geçici köprü dişler takılmaktadır. Çünkü incelen dişler hassas bir hale gelebilmektedir. Olası bir sızlama ve ağrının önüne geçilebilmesi için geçici dişler önem taşımaktadır. Ölçüsü alınan dişlerin yapımı laboratuvar ortamında gerçekleştirilir. Ortalama üç ile on günlük süre içerisinde dişler hazır hale getirilmektedir. Hekim tarafından uygun bir zamanda prova randevuları planlanmaktadır. Var ise bu provalar sonucunda eksiklik, fazlalık, diş ile olan kenar uyumu gibi sorunlar giderilmeye çalışılmaktadır. Nihai olarak tüm sorunlar giderildikten sonra kalıcı köprüler yapıştırılarak hastanın kullanımına sunulmaktadır.
Diş köprüleri, bireylerde görülen diş eksiklikleri ve kayıpları sonucunda oluşan boşlukların doldurulmasına ilişkin bir yöntemdir. Köprü Diş uygulamalarında dişsiz alana komşu olan dişleri küçültülür ve sonrasında alınan ölçü ile laboratuvarda köprüler hazırlanır. Köprü uygulamaları seramik, altın, porselen gibi farklı maddeler kullanılarak hazırlanabilmektedir. Kalıcı köprü uygulamaları eksik dişlerin yerini alarak ağız sağlığı ve estetiği açısından birçok avantaj sunabilmektedir. Dişlerde uygulanan köprüler ortalama olarak beş ile on beş yıl arasında dayanabilmektedir. Elbette bu süre kişiden kişiye ve kullanıma bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Kişilerin ağız bakımı uygulamaları, beslenme alışkanlıkları yapılan köprülerin ağızda kalma süresini doğrudan etkilemektedir. Her halükarda uzun ve sorunsuz bir kulanım için düzenli olarak diş hekim kontrolü tavsiye edilmektedir.
Ağızda bulunan eksik dişlerin yerlerini alan Köprü Diş uygulamaları sırasında lokal anestezi uygulanmaktadır. Bu nedenle işlem sırasında herhangi bir ağrı ya da sızı duyulması beklenmez. Benzer şekilde işlem sonrasında da geçici köprü diş takıldığı için hassasiyet sorunu ve dolayısıyla ağrı beklenmemektedir. Ancak dişlerin durumu, hastanın yapısı ve uygulanan işlemin türüne göre zaman zaman ağrı görülebilmektedir. Bu noktada hekim tarafından tavsiye edilen ağrı kesicilerin kullanılması durumunda şiddetli bir rahatsızlık görülmesi beklenmemektedir.
Sıkça Sorulan Sorular
Tüm sorunlar giderildikten sonra kalıcı köprüler yapıştırılarak hastanın kullanımına sunulur.
Tavsiye edilen ağrı kesicilerin kullanılması durumunda şiddetli bir rahatsızlık görülmesi beklenmemektedir.
Dişlerde uygulanan köprüler ortalama olarak beş ile on beş yıl arasında dayanabilmektedir.