Genel

Diş Çekimi Nasıl Yapılır ?

Diş ve ağız bakımı oldukça önemli olan bir bakım türüdür. Diş insanları ön plana çıkartan bir yapı unsurudur. Konuşurken sürekli olarak ön planda bulunan dişlerin estetik gözükmesi oldukça etkilidir. Bundan kaynaklı olarak dişleriniz ne kadar düzgün ve beyaz görünürse o kadar çok dikkat çekersiniz. Gün içerisinde asitli, karbonhidratlı ve şekerli besinler tüketilmektedir ve bu besinler bakteri içermektedir. Bu besinler ağız içerisinde kalırsa eğer bakteri üremeye devam eder ve çürük oluşumu gerçekleşir. Çürük oluşumu zamanında müdahale edilmezse ilerler ve diş kaybına kadar gider. Diş çekimi nasıl yapılır sorusu en fazla duyduğumuz sorulardan bir tanesidir ve bu yöntemin nasıl yapıldığı oldukça merak edilmiştir.

Diş doktoru çürüyen ya da kırılan dişin bölgesini lokal anestezi ile uyuşturur. Burada bulunan dişi çeker ve işleminiz sona erer. Bu kadar kısa yapılan bir işlemdir ve oldukça kolay bir şekilde ilerlemektedir. Diş doktorunuz için dişin nerede olduğu, kök sayısı ve çürük miktarı oldukça önemlidir. Eğer diş arka tarafta ise çekim için ulaşmak biraz daha zordur. Ayrıca dişlerdeki çürük miktarı arttıkça çekim sırasında dişin kırılma riski de artar. Yine çok köklü dişler tek köklü dişlere göre biraz daha farklı teknikler uygulanarak çekilir.

Eğer diş çürüyerek ya da bir darbe ile kırılmış kök içinde kalmışsa küçük bir operasyon yöntemi ile dişi gömülü kaldığı yerden çıkartırlar. Bu dişi çıkartmak için diş doktoru damağınıza küçük kesiler yaparak dişin köküne ulaşır ve bu kökü buradan çıkartır. Ama her koşulda kesi yapmak gerekmeyebilir.

Diş Çekildikten Sonra Ağrı Kaç Gün Sürer ?

Diş çekimi nasıl yapılır ve diş çekiminden sonra ağrı kaç gün sürer sorusu oldukça fazla duyulan sorulardan bir tanesidir. Diş çekimi yapıldıktan sonra doktorunuzun size tavsiye etmiş olduğu ağrı kesiciyi alarak diş ağrınızı engelleyebilirsiniz. Diş ağrısı için kendi kafanıza göre bir ilaç kullanmamalısınız. Bazı çekimlerden sonra ağrı olmazken, dişin çekimi sırasında uygulanan işleme göre farklı seviyelerde ağrı oluşabilmektedir.

Diş çekildikten sonra anestezinin etkisi yavaş yavaş geçer ve dişin çekildiği yerdeki ağrı başlayabilir. Bu yüzden anestezinin etkisi geçmeden bir ağrı kesici içmek daha doğru olacaktır. Diş çekimi sonrası ağrıyı bazı hastalar hissederken bazı hastalar hissetmemektedir. Bunun nedeni ise hastanın acı eşiği ve uygulanan işlemin türü ile alakalıdır. Acı eşiği yüksek olan hastalar genellikle az ağrı hissederken acı eşiği daha az olan hastalar çok ağrı hissetmektedirler. Ayrıca cerrahi işlemler uygulanarak yapılan çekimler sonucunda ağrı daha fazla oluşmaktadır.

20’lik Diş Çekimi Nasıl Yapılır ?

20lik diş çekimi çene yapısını bozan ve dişleri sıkıştıran 20 yaş dişlerin çekilmesi işlemidir. 20’lik dişler çenede kendilerine çıkacak yer bulamazlar ve damağın içerisinde gömülü olarak kalırlar. Çenelerde gömülü kalan dişler şiddetli bir şekilde ağrıya sebep olabilir veya gömülü dişin etrafında kist oluşabilir. Şiddetli bir şekilde ağrı çeken hasta diş doktoruna başvurur.

20’lik dişin durumuna bakan diş doktoru hastaya yapılması gereken işlem hakkında detaylı bir şekilde bilgi vermektedir. Çünkü 20’lik diş çekimi diğer diş çekimlerinden biraz farklı yapılır. Dişin çene kemiği içerisindeki pozisyonu, gömülü olma miktarı çekimin zorluğunu etkiler. Tam olarak sürmüş 20’lik dişlerin çekimi normal dişlere benzerken, kemik içi gömülü olan özellikle de yatay pozisyondaki dişlerin çekimi biraz daha zor olur.

Çenenin içerisinde gömülü 20’lik dişiniz var ise çekim işlemi normal çekime göre biraz daha zor olur. Fakat tedavi sürecinde size lokal anestezi yapıldığı için siz çekim esnasında herhangi bir ağrı ya da acı hissetmezsiniz. Operasyon yapılırken sizin hiçbir şeyden haberiniz olmaz. Anestezinin etkisi geçmeye başladığı andan itibaren ağrılarınız başlar ve bu ağrılar bir kaç gün sürer. Diş doktorunuzun sizin için önermiş olduğu ağrı kesiciyi kullanarak ağrıyı geçirebilirsiniz. Hatta anestezi etkisi geçmeye başladığı sürede ağrı başlamadan ağrı kesici içmek sizin için daha iyi olacaktır.

Diş Çekimi Nasıl Yapılır?

Diş doktoru çürüyen ya da kırılan dişin bölgesini lokal anestezi ile uyuşturur. Burada bulunan dişi çeker ve işleminiz sona erer.

20’lik Diş Çekimi Nasıl Yapılır ?

Tam olarak sürmüş 20’lik dişlerin çekimi normal dişlere benzerken, kemik içi gömülü olan özellikle de yatay pozisyondaki dişlerin çekimi biraz daha zor olur.