Dişler kişinin biyolojik gelişimine bağlı olarak belirli bir zaman aralığında çıkar. Köpek dişlerinin ağız boşluğunda yer alması gerektiği halde kemik içerisinde kalması durumu gömülü olmasını ifade eder. Gömülü Köpek Dişi Nedir ? Merak edilirken ağız boşluğuna süremeyen ve kemik içerisinde kalan köpek dişleri bu duruma sebep olur.
Gömülü köpek dişlerinin komşu diş köklerinde erimeye yol açtığı yapılan bilimsel çalışmalardan elde edilen sonuçlar arasında yer alır. Bu dişlerle ilgili olarak bazı belirtilerin takip edilmesi tespit edilmelerini kolaylaştırmaktadır. Öncelikle bu dişlerin simetriğinde olanın çıkmış olması belirtileri anlamada kullanılır.
13 yaşını dolduran çocuklarda düşmeyen süt köpek dişinin olması , damakta şişkinlik ya da kabartı olması , süt köpek dişinin kemikle kaynaşması ve vaktinde düşmemesi gibi belirtiler dikkate alınması gerekenler arasında yer alır.
Yazı İçeriği
Gömülü Köpek Dişi Ameliyatı
Gömülü Köpek Dişi Nedir ? Araştırıldığında bu dişlerin vakti geldiği halde ağız boşluğunda yer almayan dişler olduğu anlaşılır. Çeşitli sebeplerle gömülü köpek dişi probleminin ortaya çıkması mümkün olmaktadır. Gömülü köpek dişinin damakta yer alması genetik etkilerle olabilmektedir. Erken süt dişi kayıpları sonucunda da gömülü köpek dişleri yanak dudak tarafında bulunabilir.
Vaktinden önce çekilen süt köpek dişleri gömülü köpek dişlerinin oluşması için sebep olarak görülebilmektedir. Gömülü Köpek Dişi Ameliyatı gerekli olduğunda bunun hekim kontrolüne uygun olarak gerçekleştirilmesi zorunludur.
Ortodonti uzmanı tarafından yapılacak muayenelerde bu tür bir problemin olması durumunda teşhis konması mümkündür. Ameliyat uygulaması yapılacağı zaman lokal anestezi altında bu işlemlerin gerçekleştirilmesi mümkün olmaktadır.
İlginizi Çekebilir; Gömülü Diş Çekimi
Gömülü Köpek Dişi Sürdürülmesi
Gömülü köpek dişlerinin kendiliğinden çıkmadıkları görülmektedir. Gömülü Köpek Dişi Nedir ? Ağız sağlığı ile ilgili olarak merak edilenler arasında yer alır. Bu dişler çıkma vakti geldiği halde yerine yerleşmeyen ve gömülü kalan dişlerdir.
Gömülü Köpek Dişi Sürdürülmesi söz konusu olduğunda ise gömülü diş tedavisinin yapılması gerekir. Bu tedavinin ardından gömülü dişlerin sürdürülebilmesi mümkün olmaktadır.
Köpek dişlerinin uzun köklere sahip olmaları bu dişlere özgü bir durumdur. Ortodonti tedavisi uygulandığında ağız boşluğu içerisinde gömülü köpek dişin anatomik yerine sürdürülebilmesi mümkün olur.
Gömülü Köpek Dişi Tel Tedavisi
Gömülü Köpek Dişi Nedir ? Bu konuda sorun yaşayanların merak edebileceği sorulardan biridir. Gömülü köpek dişleri vakti gelmesine rağmen anatomik olarak çıkması gereken yerde bulunmayan ve gömülü kalan dişleri ifade eder. Gömülü Köpek Dişi Tel Tedavisi söz konusu olduğunda gömülü diş varken tel takılabilmektedir.
Ortodonti tedavi uygulaması sırasında gömülü dişin sürülmesi mümkün olabilirken aynı zamanda uygulanacak tel takma işleminin de birlikte yapılmasında bir sakınca olmamaktadır. Ortodonti uzmanları nezaretinde gerçekleştirilecek olan bu işlemlerin belirli bir tedavi sürecinin sonucunda başarı ile tamamlanması mümkün olmaktadır.
Gömülü Köpek Dişi Çekimi
Gömülü Köpek Dişi Çekimi de mümkün olan bir uygulamadır. Ortodonti uzmanları tarafından verilen karar sonrasında, cerrahlar tarafından gömülü köpek dişi çekimleri yapılır. Köpek dişleri çeşitli nedenlerle çeneden gömülü kalabilmektedir. Genetik etkenlerin sıklıkla buna sebep olduğu görülürken çenenin dar olması dişlerin dışarı çıkabilmek için alan bulmasını zorlaştırmaktadır.
Genellikle 20’lik dişlerde sıkça karşılaşılan bu sorun köpek dişleri için de geçerli olabilmektedir. Bu dişle ilgili olarak uygulanacak tedavide öncelikle ağız içinde dişin yer almasına yönelik çalışma yapılır. Gömülü Köpek Dişi Nedir ?Birçok kişi açısından bilinmeyen bir konu olurken bu dişler ağız boşluğunda çıkmaları gereken yerde çıkamadıklarında gömülü olarak kalırlar.
Sıkça Sorulan Sorular
Ağız boşluğuna süremeyen ve kemik içerisinde kalan köpek dişleri bu duruma sebep olur.
Ortodonti tedavi uygulaması sırasında gömülü dişin sürülmesi mümkün olabilirken aynı zamanda uygulanacak tel takma işleminin de birlikte yapılmasında bir sakınca olmamaktadır.
Bu dişler ağız boşluğunda çıkmaları gereken yerde çıkamadıklarında gömülü olarak kalırlar.