Ağızda ortaya çıkan ağrılı beyaz renkteki yaralar Aft olarak adlandırılır. Aft Nedir ? Birçok kişinin merak edebileceği bir sorudur. Aftöz Ülser olarak da bilinen Aft düğmeye benzer yaralara verilen isimdir. Ağzın çeşitli noktalarında görülebilme ihtimali olan bu rahatsızlık yemek yeme sırasında kişiye rahatsızlık verir. Ayrıca bir şeyler içilmesi de ağızda yara oluştuğunda güçleşir. Kişiye şiddetli ağrı ile rahatsızlık aftların diş hekimleri veya dermatologlar tarafından kontrol edilmesi önemlidir. Diş eti veya yanakta ortaya çıkabilen bu tür yaralar damak bölgesinde de oluşabilir.
İlginizi çekebilir: Kalıcı Dişler Ne Zaman Çıkar ?
Yazı İçeriği
Aft Nedir Nasıl Geçer ?
Aft Nedir ? Aftöz Ülser olarak bilinen Aft ağız içinde oluşan bir tür yaradır. Bu yaralar ağzın farklı noktalarında ortaya çıktıklarında kişiyi olumsuz yönde etkiler. Aft Nedir Nasıl Geçer ? Araştırılırken bu tür yaraların ortaya çıkma nedenleri arasında bağışıklık sisteminin zayıflaması ilk sırada yer alır. Vücutta yeterli miktarda vitamin ve mineralin olmaması sonucunda ağız içi yaralar oluşabilir. Bunun yanı sıra hormonal faktörler ergenlik döneminde ağız yaralarına yol açabilir. Basit düzeyde ortaya çıktığında vücuda yapılacak takviyelerle kendiliğinden geçebilen bu tür yaralar ciddi boyutta olduklarında bir aydan fazla süre ile tedavi uygulaması gerekli olabilir. Sık sık aft görülmesi durumunda dermatolojik çeşitli hastalıklardan şüphelenilir. Bu gibi durumlarda mutlaka bir diş hekimi veya dermatoloğa başvurulmalıdır.
Dilde Aft Nedir ?
Aft Nedir ? Merak edilenler arasında yer alırken ağız içinde çıkan ve düğme görünümünde olan çeşitli yaralar Aft olarak adlandırılır. Bu yaraların büyüklüğüne bağlı olarak tedavi sürelerinde değişiklik olurken yara boyutu ufak olduğunda yaklaşık bir hafta içerisinde kendiliğinden geçebilmektedir. Yaralar ağzın çeşitli bölgelerinde oluşabilirken damak , yanak ya da diş etlerinde görülebilir. Dilde Aft Nedir ? Dendiğinde ise dilde oluşan yaralardan söz edilir. Çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilen bu yaralar genetik etkenler zayıf bağışıklık , alkol ve sigara tüketiminin çok olması , stres , vitamin eksiklikleri , asitli gıdalar , yanak ve dilin ısırılması gibi birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir.
Aft Nedir Tedavisi Nasıldır ?
Aft Nedir ? Yanıtı merak edilirken ağız bölgesinde ortaya çıkabilen ve çeşitli büyüklüklerde oluşan yaralardan söz edilir. Yılda birkaç kez bu tür bir problemin tekrarlanması durumunda altta yatan nedenin anlaşılması gerekir. Aft Nedir Tedavisi Nasıldır ? Birçok kişi açısından merak edilir. Bu tür yaralar ufak çapta olduğunda bir hafta içerisinde kendiliğinden geçebilir. Bu aşamada tuzlu su ile gargara yapmak ağız içi bakterilerin yok edilmesi açısından önerilir. Bir süre asitli, baharatlı, ekşi veya acı gıdalardan uzak durmak ve sağlıklı beslenme yöntemleri de yaraların hızla iyileşmesine olanak yaratır. Bunun yanı sıra geçmeyen Aft’lar için hekim önerisine uygun bir ilaç tedavisi uygulanması gerekli olur.
Boğazda Çıkan Aft Nedir ?
Aft Nedir ? Kişilerin merak ettikleri arasında yer alırken Aft’tan bahsedildiğinde ağız içinde oluşan yaralardan söz edilir. Boğazda Çıkan Aft Nedir ? Dendiğinde ise ağzın çeşitli bölgelerinde olduğu gibi boğazda da Aft oluşumu gözlemlenebilir. Ortaya çıktığında ağrı ve sancı yapabilen bu tür yaralar yeme içme konusunda bireye sıkıntı yaratır. Yaraların büyük olması durumunda ise iyileşme süreci da daha uzun olabilir. Ağız ve diş temizliğine dikkat edilmesi bu tür sorunların giderilebilmesi açısından önem taşır. Ağızda görülen yaralar kendiliğinden iyileşme eğiliminde değilse mutlaka bir diş hekimine danışılması gerekir.
Sıkça Sorulan Sorular
Ağızda ortaya çıkan ağrılı yaralar Aft olarak adlandırılır.
Basit düzeyde ortaya çıktığında vücuda yapılacak takviyelerle kendiliğinden geçebilen bu tür yaralar ciddi boyutta olduklarında bir aydan fazla süre ile tedavi uygulaması gerekli olabilir.
Ortaya çıktığında ağrı ve sancı yapabilen bu tür yaralar yeme içme konusunda bireye sıkıntı yaratır.